Pečené vepřové koleno s kedlubnou | islim.cz

Pečené vepřové koleno s kedlubnou

3 porce / Příprava: 180 min.
1. fáze diety


Nutriční hodnoty na porci:

Energetická hodnota:

278 kcal

Bílkoviny:

31.4 g

Sacharidy:

8.7 g

Cukry:

3.9 g

Tuky:

12.7 g

Potřebujeme:

vepřové koleno - libové

400 g

česnek

10 g

Olivový olej

10 ml

kedlubna bílá

70 g

zelí bílé

200 g

ředkvičky

50 g

okurka salátová

150 g

bobkový list

5 ks

nové koření

5 ks

pepř celý

5 ks

Popis receptu

Nahraďte nedělní pečené vepřové touto zdravější variantou a vykouzlete z kedlubny skvělou přílohu.

Vhodné od 1. fáze jako vaše jídlo.

Návod k přípravě

3 porce

Vepřové koleno důkladně omyjte. Vložte jej do tlakového hrnce společně s kořením a vodou a vařte asi hodinu. Poté koleno vyjměte, nařízněte kůži a potřete směsí lisovaného česneku, soli, pepře a olivového oleje. Koleno dejte na pekáč a pečte ve středně vyhřáté troubě asi dvě hodiny. Často přelévejte výpekem, v případě potřeby podlijte vývarem z vaření. 

Před ukončením pečení nakrájejte kedlubnu na kostky a vařte v osolené vodě asi 15 minut. Dále si připravte zeleninový salát z krájeného zelí, ředkviček a salátové okurky.

Alergeny

Bez alergenů