Zapečený losos s chřestem | islim.cz

Zapečený losos s chřestem

3 porce / Příprava: 60 min.
1. fáze diety


Nutriční hodnoty na porci:

Energetická hodnota:

257 kcal

Bílkoviny:

20.9 g

Sacharidy:

2.6 g

Cukry:

1.7 g

Tuky:

17.8 g

Potřebujeme:

losos - filet

200 g

chřest

150 g

Vejce

1 ks

smetana na vaření 12%

20 ml

gouda light

50 g

šťáva z citronu

20 ml

máslo

10 g

náhradní sladidlo

5

Popis receptu

Skvělý oběd bohatý na vápník a nasycené mastné kyseliny připravený téměř bez práce.

Doporučujeme od 1. fáze jako vaše jídlo.

Návod k přípravě

3 porce

Troubu předehřejte na 170 °C. Do většího hrnce dejte vařit vodu. Chřest omyjte a tvrdé konce odřízněte. Vařte asi minutu v osolené vodě. Vytáhněte a zchlaďte pod studenou vodou.

Na dno zapékací mísy vložte 4-5 stonků chřestu, na ně položte osolený a opepřený filet lososa. Na něj položte zbylé stonky chřestu.

V misce rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, sýr a sůl. Vzniklou směsí polijte obsah zapékací mísy. Dejte do rozehřáté trouby a pečte cca 35 minut. 

Než budete mít upečeno, můžete si připravit citronovou omáčku, která dodá jídlu perfektní a neobvyklou chuť. Šťávu z půlky citronu vařte v kastrůlku spolu s náhradním sladidlem (např. xylitolem). Jakmile se šťáva zredukuje, přidejte máslo, nechte rozpustit a kastrol odstavte z plamene. Výrazná kyselá chuť dodá jídlu šmrnc.

TIP: Omáčku můžete připravit i ze šťávy z limetky, bude jemnější.

Alergeny


Vejce


Ryby


Mléko

Vejce

Ryby

Mléko